SANAL TİCARET HEYETLERİ HK.

Yeni tip koronavirüs sebebiyle birlikte dünyada ticaret yapma şekilleri değişmeye ve yeniden şekillenmeye başlamıştır. Bu kapsamda, dijitalleşme adımlarından biri olarak online SANAL TİCARET HEYETLERİ ön plana çıkmaktadır. Bu bağlamda Ticaret Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi” konulu genelge kapsamında odamızın düzenleyeceği Sanal Ticaret Heyeti organizasyonları %50 oranında destek kapsamına alınmıştır.

Sanal Ticaret Heyeti organizasyonu kapsamında;

• Odamız üyesi firmalar ve görüşme yapılacak alıcı firmalar için online websitesi oluşturulması,
  • Alıcı firmaların bilgilerinin sağlanması ve heyete katılan firmalarımızla eşleştirilmesi,
  • Alıcı firmalarla online görüşmelerin ayarlanması ve heyette yer alan firmalarımızın online platformlarda tanıtımının yapılması,
  • Online firma katalogları ve görsellerin oluşturulması,
  • Heyette yer alan her firmaya özel online randevu ajandası oluşturulması,
  • Heyet organizsyonu boyunca çevrimiçi platform üzerinden alıcı firmalarla canlı mesajlaşma ve görüşme olanağı sağlanması,
  • Heyette yer alan üyelerimizin her birinin en az 5 alıcı firma ile video konferans yoluyla canlı görüşme yapmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Söz konusu sanal ticaret heyeti organizasyonlarının hangi sektörlere ve ülkelere yönelik olacağını belirleyebilmek amacıyla aşağıda yer alan başvuru formu oluşturulmuştur. Ticaret Bakanlığı’nın %50 geri ödeme desteğiyle heyet organizasyonlarında yer almak isteyen firmalarımızın en geç 19 Haziran 2020 Cuma gününe kadar aşağıdaki bilgileri eksiksiz doldurması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Resme tıklayarak doğrulama kodunu değiştirebilirsiniz.