GSO'DA PLASTİK SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde Plastik veya Kauçuktan Ayakkabı, Bot, Çizme, Terlik ve Yan Sanayi İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy ve plastik veya kauçuktan ayakkabı, bot, çizme, terlik ve yan sanayi imalatı sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların katılımları ile yapılan toplantıda, sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve firmaların beklentileri değerlendirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ‘’Bugün farklı meslek grupları ile planladığımız sektör toplantılarının 8’incisini sizlerle gerçekleştiriyoruz. Sektör toplantılarımız bizlere içinde bulunduğunuz sorunları doğrudan yetkililere iletme konusunda istişare imkanı sunuyor” dedi.
Her türlü zorluğa rağmen Gaziantep sanayisi olarak durmadan çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini dile getiren Ünverdi, ‘’Önümüzde 35’incisini düzenleyeceğimiz ayakkabı fuarımız var. Bu fuarlar farklı pazarlara yönelmemiz ve farklı ülkelere ürün satışı gerçekleştirmemiz adına büyük önem taşıyor’’ diye ekledi.
Markalaşma yolunda ilerlemenin önemine vurgu yapan Ünverdi, ‘’Günümüz şartlarında marka değeri olmadan bir yere varılamıyor. Bu noktada üreticilerimizin uygun koşullarda, ihtiyaç duydukları her türlü imkana ulaşabilecekleri Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’’ diye konuştu.
‘’Firmalarımızın dijitalleşmesi ve yeşil dönüşüm konusunda hızlı hareket etmeleri gerekiyor” diyen Adnan Ünverdi, şunları dile getirdi: “Kar marjlarımızı artırmak için verimliliği artırmamız ve israfın önüne geçmemiz büyük önem taşıyor. Bu anlamda Gaziantep Model Fabrikadan üretim hatlarınızın düzenli, hızlı ve sorunsuz işlemesi, maliyetlerinizi azaltarak üretim kapasitelerinizin artması adına yalın üretim ve dijitalleşme konularında eğitim almanızı tavsiye ediyorum. Bu alınacak olan eğitimin maliyetinin yüzde 60 ile 80 arasında oranlarda KOSGEB karşılanıyor.”
İşletmelerin yeşil sanayi, dijitalleşme ve ihracata yönelik atacakları adımların gelecekte onları rakiplerinden bir adım öne çıkaracağını belirten KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy da, “Bizim tek amacımız işletmelerinizi ileriye taşımaktır. Bu noktada mevcut durumlarının tespiti, sorun ve ihtiyaçların belirlenmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürütüyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İl Müdürü Muhammed Paksoy KOSGEB tarafından verilen dijitalleşme, yenilenebilir enerji, fuar gezileri, alıcı grupları, ihracat, AR-GE, inovasyon gibi çeşitli destek ve teşvikler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.