Çikolata ve Ürünlerin İmalatı Aşamasında Fire ve Zayiat Oranları İle İlgili Karar Hakkında
|
|
a) Makinaların çeşitli sebeplerden dolayı durmasında (arıza-elektrik kesintisi) |
b) Ambalaj makinalarındaki arıza ısı farklılığında ürün kırılmaları ve hatalı ambalajlama fireleri |
c) Hammadde karışımı-taşıma-boşaltma, pudra haline gelirken uçma ve dökülmede |
d)Şeker değirmenlerindeki uçma -makine parça kırması- bakım onarım- elektrik kesintileri ve ambalaj makinaları |
e) Fırınlardaki Yanma Boncuklanma ve Kenar Rontları |
TOPLAM |
1 |
Çikolatin (Kokolın) ürünlerde |
2 |
3 |
1 |
1 |
|
% 5-7 |
2 |
Kaplamalı Gofret ürünlerde |
2.5 |
2.5 |
2 |
1 |
|
% 6-8 |
3 |
Bisküvide |
2 |
2.5 |
1 |
1 |
2 |
% 7-9 |
4 |
Çift Kaplama Kokolin çikolata |
2.5 |
2.5 |
1 |
1 |
|
% 5-7 |
5 |
Sakız ürünlerinde |
1 |
2.5 |
0.5 |
1 |
|
%5 |
6 |
Kaplamasız Gofret ürünlerde |
2 |
2.5 |
1.5 |
1 |
|
% 5-7 |
7 |
Sürpriz Yumurta |
2 |
2 |
1 |
1 |
|
% 5-6 |
8 |
Çikolata kaplı karamelli Bisküvi |
1 |
2.5 |
0.5 |
1 |
|
%5 |
9 |
Karamelli Çikolata Kaplamalı Bisküvi |
1 |
2.5 |
0.5 |
1 |
|
%5 |
10 |
(Karamelli Nugalı) Çikolata Kaplı Bar |
1 |
2.5 |
0.5 |
1 |
|
%5 |
11 |
(Hindistan Cevizli )Kokolin Bar |
1 |
2.5 |
0.5 |
1 |
|
%5 |
12 |
Gofret Yaprağı İmalatı |
|
|
|
|
15 |
%15 |
13 |
Bisküvideki Krema İmalatı |
2.5 |
|
1 |
1 |
|
%4.50 |
14 |
Gofretteki Krema İmalatı |
2.5 |
|
1 |
1 |
|
%4.50 |
NOT : Bisküvi, gofret v.b. imalatlardaki unun nem oranı % 14’ tür. |