loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

Çikolata ve Ürünlerin İmalatı Aşamasında Fire ve Zayiat Oranları İle İlgili Karar Hakkında

 

 

a) Makinaların çeşitli sebeplerden dolayı durmasında (arıza-elektrik kesintisi)

b) Ambalaj makinalarındaki arıza ısı farklılığında ürün kırılmaları ve hatalı ambalajlama fireleri

c) Hammadde karışımı-taşıma-boşaltma, pudra haline gelirken uçma ve dökülmede

d)Şeker değirmenlerindeki  uçma -makine parça kırması- bakım onarım- elektrik kesintileri ve ambalaj makinaları

e) Fırınlardaki Yanma Boncuklanma ve Kenar Rontları

TOPLAM

1

Çikolatin (Kokolın) ürünlerde

2

3

1

1

 

% 5-7

2

Kaplamalı Gofret ürünlerde

2.5

2.5

2

1

 

% 6-8

3

Bisküvide

2

2.5

1

1

2

% 7-9

4

Çift Kaplama Kokolin çikolata

2.5

2.5

1

1

 

% 5-7

5

Sakız ürünlerinde

1

2.5

0.5

1

 

%5

6

Kaplamasız  Gofret ürünlerde

2

2.5

1.5

1

 

% 5-7

7

Sürpriz Yumurta

2

2

1

1

 

% 5-6

8

Çikolata kaplı karamelli Bisküvi

1

2.5

0.5

1

 

%5

9

Karamelli Çikolata Kaplamalı Bisküvi

1

2.5

0.5

1

 

%5

10

(Karamelli Nugalı) Çikolata Kaplı Bar

1

2.5

0.5

1

 

%5

11

(Hindistan Cevizli )Kokolin  Bar

1

2.5

0.5

1

 

%5

12

Gofret Yaprağı İmalatı

 

 

 

 

15

%15

13

Bisküvideki Krema İmalatı 

2.5

 

1

1

 

%4.50

14

Gofretteki Krema İmalatı

2.5

 

1

1

 

%4.50

NOT :   Bisküvi,  gofret v.b. imalatlardaki   unun  nem oranı  % 14’ tür.