loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

Fabrikaya Hammadde Olarak Giren Patatesin Mamül Madde Olana Dek Meydana Gelen Fire ve Zayiat Oranlarının Tespiti Hakkında

Meslek komitesinin olağanüstü toplantısında, 1000 kg olarak giren patatesin, mamül madde olarak çıkması esnasında oluşan fire ve zayiat oranları aşağıda belirtildiği gibi tespit edilmiştir.

1000 kg olarak giren patatesin 100 kg soyma, 30 kg çürük, 30 kg bıçakta, 20 kg blander’da kayıp olmaktadır. Geriye kalan 820 kg patatesin ise % 81’i sudur.

820 x 0.81 = 664.2 kg.  su

82x x 0.19 = 155.8 kg   katı patates

8 kg. = 95. 5 kg. yağ – 251.3 kg.

5    kg   tuz ilave
256.3 kg

20    kg   yanık ürün zayiatı
236.3 kg

Buna göre 1000 kg. giren patates 236.3 kg mamül madde olarak çıkmaktadır.

Fire miktarı   %  76. 4 olarak belirlenmiştir.