loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

‘’İŞ DÜNYASI İÇİN VİZE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’’ GSO'DA YAPILDI

‘’İŞ DÜNYASI İÇİN VİZE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’’ GSO'DA YAPILDI

‘’İŞ DÜNYASI İÇİN VİZE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’’ GSO'DA YAPILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle, ‘‘İş Dünyası için Vize Bilgilendirme‘‘ konulu toplantı gerçekleştirildi.***
GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in ihracat çıtasının her geçen yıl yükselttiğini ifade ederek, geçen yıl 6 milyar 473 milyon dolarlık, Ocak-Mayıs 2014 döneminde de 2 milyar 780 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anımsattı.
Ünverdi, kent olarak 2023 yılında; 30 milyar dolar ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama, dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirme, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 yeni ulusal ve uluslararası marka oluşturma hedefi koyduklarını anlattı.
Bu toplantıda elde edilecek bilgilerle, ihracat çıtasını daha yukarıya çıkartmayı amaçladıklarını ifade eden Ünverdi, ‘’Sanayisi ile Türkiye’nin marka şehri olan Gaziantep’te, işadamlarının vize alma konusunda yaşadıkları sorunlar inşallah bu toplantı ile giderilmiş olur’’’ dedi.
İşadamlarının Schengen vizesi alırken yaşadığı bazı sorunlar yaşadıklarını bildiren Ünverdi, şunları kaydetti:
“Schengen vizesi almak için başvuru yapıldığında çok fazla evrak talep ediliyor. Örneğin işadamlarından vergi levhası yanında maliye mükelleffiyet yazısı talep edilmekte. Bu da işadamlarımızı sıkıntıya sokmakta. Diğer bir sıkıntı ise başvuru süresinin çok uzun olması. İşadamlarımız yurtdışı çıkışı yapmadan yaklaşık 1 ay önce başvuru yapmaları gerekiyor. Vize alınan AB ülkesi dışında diğer ülkelere geçişte sıkıntılar yaşanabiliyor. Kısıtlı süreli vize verilmesi de sanayicilerimiz açısından ayrı bir sıkıntıya sebep oluyor.’’
Ünverdi, vize alırken yaşanan sorunların çözülmesi durumunda ihracatta önlerinin daha da açılacağını söyledi.
Toplantıda, daha sonra ‘’Schengen Vizesi Alma Prosedürleri’’, ‘’AB Üyesi Bir Ülke Perspektifinden Türkiye’de Vize Kodu Uygulaması’’, ‘’Geri Kabul Anlaşması ve Vize Kolaylaştırılması Konusundaki Diyalogda Gelinen Son Durum’’ konularında sunumlar yapıldı.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Jörg Dieter Köstinger, Malta Başkonsolosu Rauben Gauci, Portekiz Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Ana Luísa Riquito, Hollanda Büyükelçiliği Vize Bölümü Başkanı Diane de Joode, Macaristan Büyükelçiliği’nden Peter Szanto, İsveç Büyükelçiliği Göçmenlik Bölümü Başkanı Teodor Hafner ile Almanya Büyükelçiliği Vize Bölümü Başkanı Wolfgang Schulz’un katıldığı toplantı, işadamlarının sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.