Ticaret ve Dış İlişkiler Dairesi

GÖREVLERİ

• Yurtiçi ve yurtdışı fuar ve organizasyonların düzenlenmesi, duyurulması.
  • İç ve dış ticarette yaşanan gelişmelerin takibi, üyelere duyurulması ve mevzuat değişikliklerinin takibi. Ulusal ve uluslararası alanda çeşitli kaynaklarda yer alan iş tekliflerinin ve ihalelerin üyelere duyurulması.
  • Yurtdışına yönelik olarak sektörel ticaret heyeti organizasyonlarının düzenlenmesi ve yurtdışında alım heyetlerinin getirilmesi için çalışmalar yürütülmesi.
  • İhracat Destek Ofisi aracılığıyla ihracatın gelişmesi ve sorunların çözümü konusunda üyelere destek verilmesi.
  • Yurtdışına çıkış işlemlerinde üyelere vize kolaylık belgesi düzenlenmesi, yurtdışından üyelerin çağıracağı işadamlarının vize almasına kolaylık sağlaması amacıyla davet mektubu verilmesi ve onaylanması.
  • Gaziantep ekonomisine yönelik araştırma raporlarının ve sunumların hazırlanması.
  • Yabancı ülkelerle ile ilgili her türlü yatırım prosedürü, teşvik sistemi, pazar bilgileri, ithalat ve ihracat imkânları ve her türlü ekonomik bilgilerle, diğer yasal mevzuat hakkında bilgi toplanması, değerlendirilmesi, üyelere aktarılması.
  • Ur-Ge projeleri başvurusu, hazırlanması, üyelere duyurulması, katılımlarının sağlanması ve proje faaliyetlerinin yürütülmesi.
  • Uluslararası işbirlikleri kapsamında ortak faaliyetlerin düzenlenmesi.
  • AB Mevzuatının ve güncellemelerin takibi ve diğer uluslararası işbirlikleri ile projelerin araştırılarak üyelere aktarılması.

TİCARET VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİNİN SUNDUĞU HİZMETLER

VERİLEN HİZMETİN ADI

HİZMET TÜRÜ

İhracat Evrakları Tasdik İşlemleri