Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

KHOJİMATOV: MODEL FABRİKA’NIN DÜNYAYA AÇILIMI DAHA KOLAY OLACAK

UNDP Türkiye Ülke Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı Khojimatov, Model Fabrika'yı ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında yetkilerden bilgi aldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ülke Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ni (Model Fabrika) ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında yetkilerden bilgi aldı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, UNDP Türkiye Ülke Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve Saha Koordinatörü SeracettinYüzgülen’in katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, teknik konular, eğitim ve uygulamalar ile önümüzdeki süreçte atılacak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

UNDP Türkiye Ülke Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov, toplantıda yaptığı konuşmasında Gaziantep’in bölge açsından önemine işaret ederek şunları kaydetti:

“Gaziantep Türkiye içerisinde bir sınır kenti olarak görünüyor ancak, sınırları kaldırdığınız zaman Gaziantep yakın komşularına Irak’a, İran’a, Asya’ya ve Rusya gibi ülkelere hizmet verebilecek bir merkez konumundadır. Bu sebeple diğer model fabrikalara göre dünyaya açılımı da daha kolay görünmektedir. Aynı zamanda Gaziantep büyüklüğü ile çevresindeki şehirlere de hizmet verebilir. Bunun yanı sıra yalın değişimin psikolojik etmenleri de burada işlenmiş ve böylece firmaların yaklaşımları da daha kolay olacaktır. Yaptığınız çalışmalarla firmaların dönüşümüne büyük katkı vereceksiniz. Çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,UNDP Türkiye Ülke Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov’a vermiş oldukları destek ve iş birliklerinden dolayı teşekkür etti.

Model Fabrika’dafragman eğitimlerinin verilmeye devam ettiğini belirten Ünverdi, 1 şubat itibarıyla firmalara yönelik öğren-dönüş eğitimlerinin verilmeye başlandığını ve sürecin her geçen gün üzerine koyarak sürdürüldüğünü belirtti.

Toplantı sonrası heyet, makine parkını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.