loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

AFGANİSTAN-USAID KÜRESEL İTTİFAK KALKINMA PROGRAMI KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından birçok bölgede, ülkede ve sektörde ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla kamu-özel ortaklıkları geliştirmek üzere bir Küresel İttifak Kalkınma Programı (Global Alliance Development Programme) başlatıldığı ve programın piyasa geliştirme, geliştirilmiş tedarik zincirleri ile inovasyonun, girişimciliğin, iş geliştirmenin, özel sektörün yatırımlarının ve finansmanının teşviki konularına odaklandığının belirtildiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, USAID Kabil Ofisi yetkililerince tarım ürünleri işleyen, üreten, ithal eden ve perakende satışını yapan Türk firmalarının belirlenmesi ve Küresel İttifak Kalkınma Programı kapsamında USAID tarafından sağlanacak fonlardan yararlanmak üzere Afgan firmalarla işbirliği yapmak isteyecek tüm şirketlerinin USAID’e bildirilmesi konusunda yardım talep edildiği ifade edilmiştir.

Söz konusu hizmetten yararlanabilmek için, Afgan firmalarla iş ortaklıkları kurma konusunda istekli olabilecek firmaların, Ekonomi Bakanlığına iletilmek üzere, Odalar Birliği’ne bildirilmesi gerekmektedir.