D-8 İş Forumu Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) odamıza ulaşan bir yazıda, Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatının, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüt olduğu belirtilmektedir

Türkiye'nin D-8 Dönem Başkanlığına bağlı olarak D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları (D-8 TSO) Dönem Başkanlığının Birlikçe yürütüldüğü ve 8 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek olan D-8 10. Zirvesi ile D-8 Dönem Başkanlığının Bangladeş'e devredilecek olması nedeniyle, D-8 TSO Dönem Başkanlığının Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonuna devredileceği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, D-8 10. Zirvesi'nin yan etkinliği olarak 5 Nisan 2021 tarihinde 11:00-13:40 saatlerinde (Türkiye saati ile)   Birlik ve Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde video konferans yönetmiyle D-8 İş Forumu düzenlenecektir.

Yazıda devamla, anılan İş Forumu'na Birliğin ve D-8 TSO'nun Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlunun iştirak edeceği, İngilizce-Türkçe simültane tercüme hizmeti sağlanacak olan söz konusu Forumun taslak programı ekte sunulmakta olup, katılmak isteyen üyelerimizin https://www.d8dhaka.com/registration/ web sitesinden (Registration for Virtual D-8 Business Forum) kayıt yaptırmaları gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

EK: Taslak Program (3 Sayfa)