loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

GAZİANTEP SANAYİ ODASI GAZİANTEP KİMYA PLASTİK İHRACAT TAKIMI FİRMA KATILIM DUYURUSU

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığının “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Proje Desteğine İlişkin Genelge” kapsamında, 2021 yılından beri yürütmek olduğumuz Gaziantep Kimya ve Plastik Kümesi projemiz sona ermiştir. Kümelenme faaliyetlerimizin ve Bakanlık desteklerinin devam etmesi amacıyla projemiz “Gaziantep Kimya Plastik İhracat Takımı” adıyla faaliyetlerine devam edecektir.

%75 oranında Ticaret Bakanlığı desteği ile yürütülecek olan proje ile kimya, plastik ve geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Odamız üyesi firmalara yönelik ihtiyaç analizi, eğitimler ve danışmanlıklar, yurtdışı pazarlama heyet faaliyetlerini de içeren (ikili iş görüşmeleri, fuar ziyaretleri, fuarlara stantlı katılım vs.) 3 yıl boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

PROJE KAPSAMI

UR-GE projelerinin uygulama aşamaları ve firmalara sağladığı avantajlar şöyledir;

  • Proje süresi 3 yıldır ve her bir alt faaliyet Bakanlık onayına tabidir. Proje süresince gerçekleştirilecek her bir faaliyetin toplam bütçesinin %75'i faaliyet sonrası Ticaret Bakanlığı tarafından firmalara geri ödenmek suretiyle desteklenir.
  • İhtiyaç Analizi: Projenin ilk aşaması, şirketlerin yalın üretim, verimlilik ve ihracat potansiyellerini belirlemek için ihtiyaç analizi, sektör ve pazar analizleri yapılmasıyla başlar. Ardından proje iş planı olgunluk analizleri ve stratejileri hazırlanarak yol haritası belirlenir. Amaç, firmaların yalın üretim, verimlilik ve ihracat potansiyellerini belirleyip, bir yol haritası oluşturmaktır.
  • Eğitim ve Danışmanlık Faaliyetleri: Proje yol haritasına uygun olarak, firmaların verimlilik potansiyellerini keşfetmeleri, kurumsal sürdürülebilirliklerini arttırmaları ve ihracat kapasitelerini geliştirerek ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamayı hedefleyen eğitim ve danışmanlık programları düzenlenir.
  • Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri: Belirlenen hedef ülkeler için B2B ikili iş görüşmeleri, fuarlara stantlı katılım veya ziyaret, yurtdışına ticaret heyeti gönderme ve yurtdışından alım heyeti getirme gibi pazar ve müşteri bulma konularında faaliyetler gerçekleştirilir.
  • Tanıtım Faaliyeti: Proje kapsamında, istek doğrultusunda, ortak bir web sitesi tasarımı, tanıtım filmi ve broşürü oluşturulur ve küme logosu tasarımı destek kapsamındadır.

BAŞVURU ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • Gaziantep Sanayi Odası üyesi olmak.
  • Kimya, plastik ve geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren imalatçı olmak.
  • UR-GE projesine başvuracak firmaların, Türk Ticaret Kanunu'nun 124. maddesinde belirtilen sınai ve/veya ticari faaliyetlerde bulunan kolektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirketi statülerinden birine sahip olmaları gerekmektedir (şahıs firmaları katılım gösteremez).
  • UR-GE projesine katılmak isteyen şirketlerin DYS (Devlet Yardımları Sistemi)'de yararlanıcı olarak kayıtlı olmaları zorunludur.
  • Turquality desteğinden faydalanan firmalar bu projeden yararlanamazlar.
  • Sektörel Ticaret Heyetleri ve Alım Heyetleri gibi ana faaliyetlere dahil olmak için firmaların ihtiyaç analizi ve eğitim/danışmanlık programlarına katılmaları zorunludur.
  • UR-GE projesine başvuran firmaların iş birliğine açık olmaları ve projenin süresince aktif katılım sağlamaları önemlidir.
  • Firmanın birden fazla UR-GE projesinde yer alıyor olması katılıma engel değildir.

Projeye başvuru yapacak üye firmalarımızın 14 Mart 2025 Cuma gününe kadar ekte yer alan URGE Projesi Katılımcı Şirket Talep Yazısı'nı doldurarak imzalı ve kaşeli halini taranmış bir şekilde selin.mermer@gso.org.tr adresine e-posta yoluyla göndermeleri ve talep yazısının aslını Gaziantep Sanayi Odası’na elden iletmeleri gerekmektedir. (Katılımcı şirket talep yazılarında, şirketi temsil ve ilzama yetkili kişinin adı, soyadı, unvanı, tarih, şirket kaşesi ve imzası bulunmalıdır.)

Projenin mevzuat gereği ilk iki zorunlu gerçekleştirilmesi gereken faaliyeti olan ihtiyaç analizi ve eğitim faaliyetleri için toplam 30.000₺ katılım bedelinin yine aynı tarihe kadar aşağıda belirtilen GSO banka hesabına yatırılması gerekmektedir. (Yapmış olduğunuz ödemenin %75’i Ticaret Bakanlığı tarafından firmanıza geri ödenecektir.)

Gaziantep Sanayi Odası

HALKBANK GAZİANTEP TİCARİ ŞUBE

TR13 0001 2009 6320 0010 2606 71

İhtiyaç analizi ve eğitim faaliyetlerinin tamamlanmasının devamında 8-15 Ekim 2025 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirilecek K 2025 Plastik ve Kauçuk Sanayi Fuarı’na %75 geri ödeme desteğiyle yurt dışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirilecektir ve ilgili faaliyete ilişkin faaliyet bedeli ilerleyen süreçte küme üyelerine bildirilecektir.

Katılım sağlayacak üye firmalarımızın katılım şartlarını dikkatle incelemesi ve talep yazısını dikkatli bir şekilde doldurması önemle rica olunur.

Bilgilerinize sunulur.

Detaylı Bilgi İçin

Uluslararası İlişkiler ve Pazar Geliştirme Birimi

Rezzan Kurt 0342 221 09 00 (177)

Selin Mermer 0342 221 09 00 (173)

Detaylı Bilgi İçin

Uluslararası İlişkiler ve Pazar Geliştirme Birimi