KANADA MONTREAL LİMANINDA KISMİ GREV HK.

Montreal Liman İdaresi tarafından 17.02.2021 tarihinde yapılan bildirimde Denizcilik İşverenleri Birliği ile Kanada Kamu Çalışanları Birliği arasındaki müzakere sürecinin askıya alınması sebebiyle Montreal Limanı üzerinden Kanada ile ticaret yapan firmalarımızın Limandaki iş ve işlemlerdeki olası gecikmeleri dikkate almaları hususu bildirilmiştir.

Bahsi geçen konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı’nın Ottava Ticaret Müşavirliğinden alınan ve örneği ekte sunulan yazıya atfen, Montreal Liman İdaresi tarafından 13 Nisan 2021 tarihinde yapılan açıklamaya göre CUPE adlı sendikaya bağlı liman işçilerinin, Kanada Kamu İşçileri Sendikası ile Denizcilik İşverenleri Birliğine (MEA) 10 Nisan 2021 tarihinde kısmi grev bildiriminde bulunduğu belirtilmiş olup, Montreal Limanı üzerinden Kanada ile ticaret yapan firmalarımızın Limandaki iş ve işlemlerdeki olası gecikmeleri dikkate almasında fayda olduğunun düşünüldüğü ifade edilmiştir.