Libya Mutabakat Zaptına İlişkin Tablo Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden(TOBB) odamıza ulaşan bir yazıda; Türkiye ile Libya arasında, müteahhitlik alanında 13.08.2020 tarihinde imzalanıp daha önce de belirtilen ve ekte yer alan Mutabakat Zaptı'na (MoU) ilişkin bu defa, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıda, her iki imzacı taraf arasından da söz konusu MoU'nun onay sürecinin tamamlandığı ve resmen yürürlüğe girdiği bilgisinin edinildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, Libyalı idarelere herhangi bir başvuru yapmamış veya bu idarelerle görüşme başlatmamış olan ülkemiz firmalarının herhangi bir hak ve menfaat kaybına uğramamaları adına, anlaşma hükümlerinin getirmiş olduğu takvim çizelgesi içerisinde ivedilikle ilgili idarelere başvurmalarının gerekliliğinin altı çizilmiştir.

Ayrıca, başvuru formu takibi açısından, Libyalı idarelere başvuran vuran firmaların başvuru durumlarına ilişkin bilgilerinin ekte yer alan form ile birlikte aşağıda iletişim bilgileri bulunan yetkiliye iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

İlgili Kişi:
Sıla Kozanlı - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
E-posta: sila.kozanli@tobb.org.tr

EKLER:
1. Libya Mutabakat Zaptı (3 Sayfa)
2. Tablo (1 Sayfa)