MAİB Dijital Terimler Kılavuzu Hk.

Makine İhracatçıları Birliğinden (MAİB) odamıza ulaşan bir yazıda, söz konusu Birliğin ülkemizin kamu plan ve stratejilerinin merkezinde hedef, odak ya da pilot sektör tanımıyla yer verilen makine imalat sektörüne hizmet etmekle yükümlü bir kuruluş olarak, temel görev ve sorumluluklarını yerine getirirken farklı sektörlere de yol gösterici olmaya gayret ettikleri, kendi bilgi ve birikimlerini, tüm paydaşlarına açmaya büyük özen gösterdikleri belirtilmiştir. Bu çalışmaların yeni bir adımı olarak, Dijital Terimler Kılavuzu projesinin hayata geçirildiği bildirilmektedir.

Birliğin hizmete sunulan bu projeyle dijital dünyayı oluşturan mekanizmaları yorumlamayı, yeni teknolojik gelişmeleri anlamayı ve bunları kendi lisanımıza uygun şekilde aktarmayı hedefledikleri ifade edilmektedir. Çevrimiçi olarak www.digital-glossary.com adresinden ulaşabilecek bu kaynakta, üretim ve ticaret alanındaki önemli dijital terimlerin İngilizce, Türkçe ve Almanca karşılıkları yer almaktadır.