REACH Tüzüğü Kapsamında Kimyasal Güvenlik Değerlendirmelerinin Yapılması İçin Teknik Destek Projesi -Bilgilendirme Semineri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) odamıza ulaşan bir yazıda, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Avrupa Birliği'nin (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programı’nın II. Dönemi kapsamında yürütülen "REACH Tüzüğü Kapsamında Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesinin Yürütülmesi için Teknik Destek Projesi" kapsamında ve Odamız işbirliğinde, 14 Ekim 2021 tarihinde Bilgilendirme Semineri gerçekleştirilecektir.

Seminerde; söz konusu proje kapsamında yapılan çalışmalar, Kimyasalların Yönetimine İlişkin Bakanlığın Görevleri ve Çevre Kanunu Uygulamaları, Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik'e ilişkin genel bilgilendirme, yenilenen Kimyasal Kayıt Sisteminin (KKS) işleyişi ve KKS'ye entegre edilen Kimyasal Güvenlik Değerlendirme Aracının tanıtımı konularına yer verilecektir.

Detaylı bilgi ve program akışı ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunulur.