Rusya Federasyonu ile E-Ticaret Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza ulaşan bir yazıda, Moskova Ticaret Müşavirliği'nden alınan bir yazıya atfen, Rusya'nın en önde gelen e-ticaret ve e-pazaryeri siteleri arasında yer alan OZON firması yetkilileri ile bir toplantı yapıldığı, anılan toplantıda firma yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sunumda COVID-19 pandemisi sürecinde 2020 yılında Rusya'da e-ticaret hacminin %59 oranında artarak 3,2 trilyon Rubleye (43,7 Milyar ABD Doları) ulaştığı, toplam satışların %86'sının ise yurt içi e-ticaret sitelerinden gerçekleştirildiği; bununla birlikte, firma yetkililerince yabancı ülkelere yönelik olarak OZON web portalında ülke sayfalarının oluşturulduğu, anılan ülke sayfalarında ülkemiz firmalarının bir örneği EK-1'de yer alan tabloda belirtilen komisyon ücretleri dâhilinde öncelikle elektronik, sağlık ve bakım, hazır giyim, ev tekstili, kuru/sert kabuklu meyve ve diğer gıda ürünlerini (çabuk bozulabilen yaş meyve sebze, süt ve muhtelif et ürünleri hariç) doğrudan tüketiciye satabileceği, ilgili firmalarımız için gümrük/lojistik işlemlerinin ifası sırasında profesyonel bir aracı firma üzerinden destek sağlanabileceği ve söz konusu işlem bedellerine EK-2'de yer alan tablo üzerinden ulaşılabileceği ve bu doğrultuda ihracatçı firmalarımızdan daha çok ürün tedariki yapılmasının talep edildiği ifade edilmiştir.

Konuyla ilgilenen firmaların aşağıda yer alan Firma Bilgileri anketini doldurması gerekmektedir.

Söz konusu platformun web sitesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.

Bilgilerinize sunulur.

EKLER: