Suudi Arabistan Gümrüklerinde Yaşanan Sorunlar Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza ulaşan bir yazıda, Suudi Arabistan gümrüklerinde ihraç ürünlerinin bekletildiğini bildiren ihracatçılarımızla ilgili olarak derlenen bilgilerin, Riyad Müşavirliğimizce Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı ile Dış Ticaret Genel İdaresine; Cidde Ticaret Ataşeliğimizce Cidde Gümrük İdaresi ile Cidde Ticaret Odasına ileterek bu ürünlerin gümrüklerden çekilme süreçlerinin hızlandırılması talebinde bulunulduğu ifade edilmektedir.

Anılan yazıda devamla, Suudi Arabistan gümrüklerinde bekletilen konteynerler için de benzer girişimlerde bulunulabilmesini teminen, anılan ülkeye ihracatta sorun yaşayan firmalarımızca bu sevkiyatlara ilişkin konşimento ve varsa ithalat işlemleri için düzenlenen gümrük beyannamesi örnekleri ile birlikte ekte yer alan tablonun doldurularak rezzan@gso.org.tr adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.