loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

TARİH DEĞİŞİKLİĞİ “Macaristan-Türkiye İş Forumu”, 9 Ekim 2018, Budapeşte

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ndan Odamıza gelen yazıda, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, DEİK/Türkiye-Macaristan İş Konseyi ve Macaristan Ulusal Ticaret Ajansı (MNKH)’nın işbirliği ile 8 Ekim 2018 tarihinde, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de “Macaristan-Türkiye İş Forumu’nun” düzenleneceği bildirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın programındaki değişiklik nedeniyle, anılan İş Forumu 9 Ekim 2018 Salı günü gerçekleştirilecektir. Bu değişikliğe müteakip İş Forumu’nun revize programı ekte bilgilerinize sunulmaktadır. 

2004 yılında AB’ye tam üye olan Macaristan, geçtiğimiz dönemde yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuş, 2017 yılında yakaladığı %4,2’lik büyüme oranıyla, Avrupa Birliği üyeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri haline gelmiştir. Macaristan’ın sergilediği bu hızlı büyüme üzerinde, AB fonlarının kullanılmasının büyük etkisi olmuştur. Tarihi ve kültürel bağlarımızın çok güçlü olduğu Macaristan ile ilişkilerimiz stratejik iş birliği seviyesine çıkmıştır. Macaristan’ın ‘Doğuya açılım’ politikası kapsamında, Türkiye, Rusya ve Çin ile birlikte Macaristan’ın merkeze aldığı ülkelerden biri olup, bu çerçevede ülkemiz ile Macaristan arasındaki ikili ticaret hacminin hızla arttığı görülmektedir. 

Bahse konu İş Forumu’na katılmak isteyen üyelerimizin 6 Ekim 2018 Cumartesi gününe kadar aşağıdaki bağlantıda yer alan katılım formunu doldurmuş olmaları ve 750 TL olan İş Forumu’na katılım bedelini yatırmış olmaları önemle rica olunur.

Uçak ve diğer hizmetlerin katılımcılar tarafından organize edilmesi gerekmektedir. Macaristan Schengen vizesi talep etmekte olup, ziyarete ilişkin detaylar, başvuru formunda yer almaktadır.

Başvuru Formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/742/11505 
 

Ek: İş Forumu Taslak Programı