TSE STANDARDİZASYON FAALİYETLERİ VE AYNA KOMİTELER
.jpg)
Odamızda 27 Ekim 2015 Salı günü makine metal sektör temsilcilerinin katılımıyla Türk Standartları Enstitüsü hizmetlerinin anlatıldığı bir toplantı düzenlenmiştir.
Toplantıya TSE Standard Hazırlama Başkanlığı’nda görev yapan Uzman Yardımcısı Mustafa Yaşar ve TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü'nde görevli Başaraştırmacı M. Hakan Yıldırım katılım göstermiştir. Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Yaşar, TSE’nin imalat sanayiye yönelik vermiş olduğu hizmetlerle ilgili katılımcıları bilgilendirmiştir.
Bununla birlikte TSE bünyesinde faaliyet gösteren Milli Teknik (Ayna) Komiteler hakkında bilgiler verilmiştir. Söz konusu komiteler aracılığıyla sanayi ürünlerine yönelik uluslararası standartların belirlenmesi hususunda çalışmaların yürütüldüğü, komitelerde yer alan üyelerin bildirimi ve yönlendirmesi sonucu ürün standartlarının belirlenmesi veya değiştirilmesi noktasında ülkemizin de etkin bir şekilde söz hakkına sahip olduğu belirtilmiştir. Mustafa Yaşar, firma temsilcilerimizin şahsen uzmanlık alanlarına uygun olacak şekilde bu komitelere başvurabileceğini ve bu sayede sektör için son derece önemli olan ürün standartlarına müdahil olunabileceğini söylemiştir.
Ayna komitelere yönelik başvuru formu ve bilgi notu ekte yer almaktadır. Detaylı bilgi almak isteyen üyelerimiz aşağıda yer alan iletişim bilgisini kullanarak irtibata geçebilirler.
M. Hakan Yıldırım
BAŞARAŞTIRMACI
TSE GÜNEYDOĞU BÖLGE KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Tel: 0342 337 95 03
Mustafa YAŞAR
TSE UZMAN YARDIMCISI
STANDARD HAZIRLAMA MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Tel: 0312 416 64 10




