TUNUS CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİ KAPSAMINDA İŞ FORUMU
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, Tunus Cumhurbaşkanı Sn. Moncef Marzouki'nin beraberinde bir özel sektör heyeti ile 28 Mayıs 2013 tarihinde ülkemize gerçekleştireceği ziyaret vesilesiyle, Sayın Cumhurbaşkanı ve heyeti onuruna, 28 Mayıs 2013 Salı günü 10:30-16:00 saatleri arasında "Türk-Tunus İş Forumu" ve ardından da bir çalışma yemeği gerçekleştirilecektir.
Afrika'nın istikrarlı, güvenli ve en yüksek rekabet gücüne sahip olan ekonomilerinden biri olarak kabul edilen Tunus ekonomisi, turizm başta olmak üzere, taım, tekstil ve hafil sanayi ile fosfat üretimine dayanmaktadır. Tunusi mali piyasalarındaki istikra ve dinamik bankacılık sistemi sayeside önemli bir finans merkezi haline gelmiştir. Bağımsız araştırma kuruluşları raporlarında da Tunus, Kuzey Afrika'nın en önemli finans merkezi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, Tunus'ta öncelik verilen alanlardan biri de gıda ürünleri işlemesidir. Makarna, salça, margarin gibi gıda ürünlerinde rekabet edebilirliği geliştirilmesine önem verilmektedir. Kimya sanayi özellikle fosfatın işlenmesine, çimento, cam ve seramik yapımına dayanmaktadır. Gübre, boya, deterjan kozmetik sektörleri kimya sanayisinin başta gelen sektörleridir. Tunus ekonomisinde aynı zamanda, hizmet, tarım, madencilik, enerji ve imalat sektörleri ön planda bulunmaktadır.
Bu kapsamda, Tunus ile ülkemiz arasında gerçekleştirilecek bu organizasyona katılmak isteyen firmaların en geç 23 Mayıs 2013 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Duygu Delikanlı (0312 218 22 25) veya Başak Onur'a (0312 218 22 12) ulaşarak başvuru formunu doldurup işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.




