Türkiye-Afrika III. Ekonomi ve İş Forumu Hk.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Odamıza gelen bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde ve Afrika Birliği Komisyonu iş birliğinde; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda, 21-22 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde ‘Derinleşen Türkiye-Afrika Ortaklığı: Ticaret, Yatırım, Teknoloji ve Lojistik” temasıyla,  "Türkiye-Afrika III. Ekonomi ve İş Forumu"nun gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı & Afrika Birliği Dönem Başkanı Sayın Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo'nun teşrifleriyle düzenlenecek Forumda, tüm Afrika ülkelerinden bakanların, kurum ve kuruluş başkanlarının, Afrika Birliği ve Afrika Kalkınma Bankası’nın üst düzey yetkililerinin, Afrika bölgesel ekonomik topluluklarının genel sekreterlerinin, ticaret ve sanayi odaları başkanlarının, uzman konuşmacıların, panelistlerin ve Türk ile Afrikalı 1.500 iş insanının yer alacağı ifade edilmektedir.

Türkiye – Afrika III. Ekonomi ve İş Forumu kapsamında, Afrika-Türkiye ekonomik ilişkilerinin, kazan-kazan ortaklıklar, ortak çıkarlar ve sürdürülebilirlik temelinde daha da ileri taşınması hedeflenmektedir. 2 gün sürecek Forumda, ikili iş görüşmeleri, tematik paneller, G2B toplantıları, proje sunumları ve sergi alanı düzenlenecektir.

Anılan etkinliğe ilişkin detaylı bilgi, taslak program ve online kayıt formuna https://www.turkeyafricaforum.org  adresinden ulaşılabilmektir.

Bilgilerinize sunulur.

İletişim Bilgileri: