Türkiye-Başkurdistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) odamıza ulaşan bir yazıda, Başkurdistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası (CCI RB) ile TOBB arasında imzalanan anlaşma ile TürkiyeBaşkurdistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'nun kurulduğu iletilmektedir.

Türkiye ile Rusya Federasyonu Başkurdistan Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla 7 Ekim 2020 tarihinde kurulan Forum hakkında detaylı bilgi ekteki broşürde yer almaktadır.

Türkiye-Başkurdistan ilişkileri, ortak tarih ve millet bilincinin yanı sıra Türkiye—Rusya ilişkilerinin güçlü olması bakımından da oldukça iyi düzeydedir. Rusya Federasyonu Volga Bölgesi Gümrük İdaresi’nin verilerine göre Başkurdistan ile ticaret hacmimiz 2019 yılında 140 milyon ABD Dolar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımız 4.3 milyon ABD Doları, ithalatımız 135.8 milyon ABD Doları olmuştur.

İkili dış ticaret verileri itibariyle Türkiye, Başkurdistan açısından önemli bir ticari ortaktır. Başkurdistan’ın ülkemize sattığı mallarda mineral yakıtlar, organik kimyasal müstahsiller, gübre, kauçuk; ülkemizin Başkurdistan’a ihracatında ise nükleer reaktörler, kazan, mobilya, demir veya çelikten eşyalar önemli yer tutmaktadır. Türk sermayesiyle kurulan ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 45 şirket Başkurdistan’da faaliyet göstermektedir.

Türkiye-Başkurdistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu’na üye olmak için TOBB İkili Odalar web sitesi https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/TurkiyeBaskurdistanTSO/ linkinde yer alan “Üyelik Başvuru Formu” nun doldurulması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

EK: Başkurdistan Broşür (3 Sayfa)