BÜYÜKELÇİLERDEN MODEL FABRİKA'YA ÇIKARMA

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin büyükelçileri, Model Fabrika'yı ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ve konsolosları, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’un yer aldığı heyete Model Fabrika tarafından firmalara sunulan eğitim ve uygulama hizmetleri, Gaziantep ile bölge sanayisinde yalın üretim süreçleriyle birlikte sağlanan kalite ve verimlilik artışları hakkında bilgiler verildi.

Ziyarette ayrıca Model Fabrika’nın Yeşil Mutabakat sürecinde üstlendiği rol ve sağladığı avantajlar konusunda paylaşımlarda bulunuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep ve bölge sanayisini geleceğe taşımak, sürdürülebilir kılmak ve yeniliklere ayak uydurabilmek amacıyla Gaziantep Sanayi Odası olarak proje çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Daha yaşanabilir bir dünya için Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen “Yeşil Mutabakat” çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Ünverdi, "Yeşil Mutabakat kapsamında Avrupa Birliği tarafından karbon salımı yüksek olan ürünlerin ithalatına yeni vergilendirme düzenlemeleri getirilecek. Bizler de odamız öncülüğünde bu konu ile ilgili bir çalışma grubu kurduk. Hem çevreci üretimler yapmak hem de önümüzdeki yıllarda AB’ye yapılacak ihracatta sanayicilerimizin problem yaşamamaları için üretimlerimizi “Yeşil Gelecek” sloganıyla yarının üretim koşullarına hazır hale getireceğiz” dedi.

Gaziantep Model Fabrika’nın da karbon salınımını azaltacak çalışmalarla yeşil üretime destek vereceğini kaydeden Ünverdi, merkezde yürütülen çalışmalar ve programların firmalara sağladığı kazanımlar hakkında bilgiler verdi.

Firmaların özellikle dijitalleşme ve yalın üretim konusunda ihtiyacı olan adımları Model Fabrika’nın eğitimleri sayesinde zamanında ve kanıtlanmış tecrübelere dayalı olarak atabildiğini kaydeden Ünverdi, “Merkezimizde teorik ve uygulamalı eğitim alan firmalarımız üretkenlik, kalite, maliyet ve enerji verimliliği konularında önemli aşamalar kaydediyor. Firmalarımızdan aldığımız geri bildirimlerle programlarımızı geliştirip daha kapsamlı hale getiriyoruz. Model Fabrika ile sanayideki dönüşüme katkı sağlamak ve firmalarımızın rekabet gücünü daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Sayın Nikolaus Meyer-Landrut ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Sayın Louisa Vinton’a desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyor, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ve Model Fabrikamızda ağırladığımız AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi tarafından AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Ziyarette, Model Fabrika Direktörü Yusuf Diler tarafından, merkezin işleyişi ve firmalara yönelik verilen eğitim ve uygulamalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Heyet son olarak makine parkurunu gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.