KURUMLARA ZİYARET

GSO'nun başlatmış olduğu kurumsal iletişimi güçlendirme çalışmaları kapsamında GSO yetkilileri kurumlara ziyarette bulundu.

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET

Gaziantep Sanayi Odası’nın başlatmış olduğu Kurumsal İletişimi Güçlendirme çalışmaları kapsamında GSO yetkilileri, Gaziantep SGK İl Müdürü Mehmet Uzun’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, deneme süreli iş sözleşmeleri kapsamında üyelerimizin yaşamış olduğu sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü. Bundan sonraki süreçte kurumlar arası diyalogun ve işbirliğinin geliştirilmesi için yürütülecek çalışmalarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET

Gaziantep Sanayi Odası’nın başlatmış olduğu Kurumsal İletişimi Güçlendirme çalışmaları kapsamında GSO yetkilileri, Gaziantep Gümrük Müdürü Murat Avcu’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, dış ticaret işlemleriyle ilgili üyelerimizin Gümrükte yaşamış olduğu sorunlar dile getirildi.

Gümrük Müdürü Murat Avcu, Suriye’ye yapılan ihracatta Ticaret Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yasaklı ürünler listesine dikkat edilmesi, özellikle Çarşamba ve Cuma günleri Mersin Limanı bağlantılı işlemlerin yoğunlaşması sebebiyle ihracat faturalarının daha kısa sürede hazırlanması, firmalarımızın gümrük işlemlerini takip edecek görevlilerin resmi temsil belgelerini yanında bulundurması konularına dikkat çekti.

Avcu ayrıca Irak Gümrüğünün belirlemiş olduğu kurala göre,  son tüketim tarihi 6 aydan uzun süreli olan bazı gıda ürünlerinin (çikolata, kek, bisküvi..vs)  Irak gümrük yetkilileri tarafından ülkeye sokulmaması sebebiyle Irak gümrüğünden geri dönen ürünler olduğunu belirterek, firmalarımızı sıkıntı yaşanmaması konusunda uyardı.