MODEL FABRİKA ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYACAK

Vali Davut Gül, Model Fabrika’da, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, UNDP heyeti, ve yetkililerle bir araya geldi.

Gaziantep Valisi Davut Gül,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (Model Fabrika)Gaziantep ve Türkiye ekonomisi adına güzel işler çıkaracağını söyledi.

Vali Davut Gül Model Fabrika’da, GSO Meclis BaşkanıAdil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi,Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak,İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz,Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve Saha Koordinatörü SeraceddinYüzgülen ile bir araya geldi.

Gaziantep’e istihdam ve üretim noktasında büyük katkılar sağlayacak olan Model Fabrika’ da incelemelerin ardından yapılan toplantıda şehrimiz sanayisinin daha üst noktalara çıkmasında atılacak adımlar değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

VALİ DAVUT GÜL

Model Fabrika’nın kent ve ülkemiz için önemli çalışmalar ortaya koyacağının altını çizen Vali Davut Gül,  “Çok güzel bir tesis. Bu merkezden dünyada 24 tane var ve bunların  7 tanesi Türkiye’de. Ülkemizde olan model fabrikaların da en güzeli ve en büyüğü de Gaziantep’te bulunuyor. Emeği geçen,başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, GSO Meclis Başkanımız Adil Sani Konukoğlu’na, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’ye, Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak’a, OSB yönetimine ve UNDP ekibine teşekkür ediyorum. Çok güzel bir tesis olmuş. Başta KOBİ’ler olmak üzere üretim yapan her işletmenin her fabrikanın üretim zincirlerinin daha verimli olabilmesi için, katma değerin daha çok ortaya çıkabilmesi için, israfın ortadan kalkması için arkadaşlarımız, üniversitelerle, uzmanlarla işbirliği içerisinde çok kısa sürede danışmanlık hizmeti veriyorlar. Başta Gaziantepli sanayiciler olmak üzere üretim yapan herkesin burayı görmesini istirham ediyorum” dedi.

MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

Gaziantep’in, sanayisiyle ve ihracatıyla Türkiye’nin, 5’inci ili durumuna geldiğini anlatan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, “Biz bunu daha iyi nasıl geliştirebiliriz buna göre çalışmalar ve projeler geliştiriyoruz. Bu çalışma içerisinde de Gaziantep olarak inanıyoruz ki; hem verimliliğimizi artıracağız hem de bütün sanayimizle şehrimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Bundan hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

Gaziantep’in sanayi ve ihracattaki başarısına vurgu yapan, günümüz üretiminde teknolojinin ve dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de, “Fabrika ve işletmelerin verimliliklerinin artmasına büyük katkı sağlayacak ve marka haline gelecek olan Model Fabrika’nın yalın üretim, verimlilik, dijitalleşme gibi konularda dönüşüm sağlayacağını söyledi.

Ünverdi, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, UNDP ve OSB Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Model Fabrikamız ile üreten şehir Gaziantep’e verimliliği öğretmek amacındayız. Firmaların daha fazla verimli çalışabilmesi ve kar marjlarının daha yukarılara çıkabilmesi için öğren-dönüş yaparakfirma sahiplerine, beyaz yakalılarımıza, mavi yakalılarımıza ve bununla kalmayıp üniversite öğrencilerimize ve akademisyenlerimizle beraber verimliliği öğretmek hedefindeyiz. Dünya’nın 7’nci rekabetçi şehri olan Gaziantep’i daha da yukarı taşımak anlamında bakanlığımızla beraber yapmış olduğumuz bu projeye çok önemsiyoruz. İnşallah daha rekabetçi bir şehir anlamında bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

GSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE MODEL FABRİKA PROJE SORUMLUSU BAŞAR KÜÇÜKPARMAK

Gaziantep ve bölge sanayisi adına çok önemli bir merkez olan Model Fabrika ile firmaların mevcut kapasitesiyle daha çok üretim yapabilme şansı bulacağına dikkati çeken GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Model Fabrika Proje Sorumlusu Başar Küçükparmak ise şunları kaydetti:

“Mevcut durumda Türkiye’de 5’inci olabilmeyi başarmış olan Gaziantep sanayisinin buradan alabileceği hizmetlerle verimliliğini artırarak Türkiye’de bir sıçrama yapıp daha da iyi bir konuma gelmesini sağlamak için önemli bir etkinlik olarak görüyoruz. Merkezimizden bütün sanayicilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Bu bir milli servet ve herkesi burayı görmeye ve burada verilecek eğitimlerden yararlanmaya davet ediyoruz.”

MODEL FABRİKA

Türkiye'de Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) kurulması amacını taşıyan proje kapsamındaki Gaziantep Model Fabrika, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde hayata geçirildi.

Model fabrikada gerçek bir ürünün, üretim süreçleri üzerinden hazırlanan teorik ve uygulamalı müfredat ile enerji verimliliğinden liderliğe, süreç yönetiminden değişim psikolojisine toplam 22 farklı modül ile yalın üretim ve Endüstri 4.0 yolunda yaşanması gereken dönüşüm anlatılıyor. Bunun yanında üretimin her evresi işletmelerin karar vericilerine ve liderlerine uygulatarak deneyim sağlanıyor ve kendi işletmelerinde dönüşümü başlatmaları için yol gösterici oluyor.